Валентина Огієнко – у книзі про успішних жінок України

Напередодні Нового року вийшов з друку десятий випуск книги інформаційно-видавничого проекту «Успішна жінка». Проєкт засновано з метою відображення високого соціального статусу успішних, ділових та цілеспрямованих жінок у житті країни. До участі у проєкті запрошуються жінки – керівники підприємств, державних і недержавних структур, громадських організацій, окремі особистості – визнані провідні спеціалісти різних галузей, громадські діячі, благодійники, митці, учасники державних та громадських акцій, які досягли статусу успішної жінки завдяки щоденній і наполегливій праці. Так, цьогоріч до списку успішних жінок потрапила керівниця Смолинського торфобрекетного заводу Валентина Огієнко.

Жінка,яка за понад 30-річний стаж пройшла довгий шлях від працівника цеху до директора заводу. Вона – взірець сучасного керівника, який може гуртувати колектив, поєднати мудрість і молодість, створити настрій спільної відповідальності. Під її керівництвом завод запрацював з новою потужністю. Адже очолити завод їй довелося в найважчі його роки.
Колектив довірив їй це право – бути директором, і не помилився. На роботі у Валентини Володимирівни – залізна дисципліна. Керівниця вимоглива насамперед до себе та до підлеглих, і в той же час справедлива та уважна до кожного свого працівника. Життєве кредо пані Валентини: «Бути людиною у всьому і завжди».


Вступним словом привітав успішних жінок і Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин. І це неспроста, адже в заснованому і очолюваному ним колективі ТОВ «Земля і Воля» трудяться сотні жінок-спеціалістів своєї справи.
До речі, декілька років тому однією з героїнь цього інформаційного видання про успішних жінок України стала і виконавчий директор ТОВ «Земля і Воля» Валентина Чернякова, яка пройшла пліч-о-пліч з Леонідом Яковишиним і всім трудовим колективом нелегкий шлях від заснування і становлення «Землі і Волі» до знаного не лише на Чернігівщині, але й по всій Україні господарства.

Марія ПУЧИНЕЦЬ, газета «Чернігівщина»