Заступник голови Чернігівської ОДА відвідав Смолинський торфозавод

Торф’яна галузь і Смолинський торфозавод зокрема є стратегічними в енергетичному плані для Чернігівщини. На цьому наголосив заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Дмитро Іванов, перебуваючи з робочим візитом на підприємстві. Оглянувши його виробничі потужності, керівництво торфозаводу та Дмитро Іванов накреслили подальші спільні кроки для порятунку галузі.

На зустрічі з заступником голови Чернігівської ОДА також був присутній голова Гончарівскьої територіальної громади Віталій Рудник, який вкотре наголосив на готовності забрати підприємство на баланс громади.

Дмитро Іванов підкреслив, що пріоритетним завданням для обласної державної адміністрації є вирішення питання торфогалузі, а досудова санація – це перший крок на шляху до погашення боргів. Чернігівська ОДА вже направила до Фонду держмайна відповідного листа з відповідною пропозицією.

«Цей механізм є максимально дієвим для виведення підприємства з кризового стану, – зазначив Дмитро Іванов. – На моє глибоке переконання завод може і має працювати. Це потужний стратегічний об’єкт, який, зважаючи на ситуацію з газом, є вкрай важливим для Чернігівщини, адже виробляє альтернативне паливо».

Найближчим часом в Чернігівській ОДА заплановано робочу нараду за участю широкого кола учасників. Керівництво області збирається консолідувати всі зусилля задля того, щоб забезпечити стабільну роботу підприємства. Розглядається і варіант його повернення у власність територіальних громад.