Є бажаючі інвестувати, але немає стабільності

У торф’яну галузь Чернігівщини готові інвестувати кошти приватні інвестори в рамках державно-приватного партнерства, однак вони бояться нестабільної ситуації в державі загалом та галузі зокрема. Про це заявив голова профспілка ДП «Чернігівторф» головний інженер Смолинського торфозаводу Андрій Страхов. До того ж Фонд державного майна сьогодні не дає інвесторам жодних гарантій.

За його словами, обладнання торфозаводів зношене і застаріле, а держава впродовж останніх 25 років не допомогла галузі ні копійкою.

«Наш завод щотижня на ремонті, – пояснює Андрій Страхов. – Залишився в живих один єдиний прес і той постійно ламається. Ми не встигаємо виконувати замовлення, а попит на нашу продукцію – колосальний. Такого не було навіть в часи СРСР».

Як пояснив профспілковий діяч, є приватні інвестори, які бажали б вкласти кошти у виробництво, однак сьогодні держава не дає таким людям жодних гарантій.

Виходячи з останнього тренду продажів державних підприємств місцевим представництвом ФДМУ, підприємства торфогалузі можуть продати за безцінь за ціною металобрухту. Відтак, область залишиться без доступного дешевого виду палива.

Деталі у відео: