Керівник профспілки ДП «Чернігівторф» звернувся до влади

Голова профспілки Державного підприємства «Чернігівторф» Андрій Страхов звернувся до керівників представницької та виконавчої гілок влади — голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко та очільниці облдержадміністрації Анни Коваленко. У своєму зверненні він закликав терміново втрутитися в ситуацію, аби не допустити повного краху двох заводів — Ірванцівського та Смолинського.

Як ми вже повідомляли, СБУ, поліція та прокуратура своїми діями остаточно призводять діяльність двох заводів до банкрутства.

Своєї нищівної мети щодо повної зупинки об`єктів не вдалося досягти протягом останніх трьох років призначенцям на керівні посади зі столиці. Ті, хто намагається знищити завод або прибрати до своїх приватних рук, тепер задіяли «важку артилерію» — через силові структури прагнуть на першій стадії змінити керівництво державного підприємства «Чернігівторф», а потім вдатися до процесу банкрутства. Цей шлях добре відомий торфовидобувникам, адже раніше до подібних способів ділки вже вдавалися. А це, в свою чергу, призвело до остаточного припинення діяльності аналогічних заводів в Україні. Нині, нагадаємо, діють всього п`ять таких підприємств в Україні, з них два — у Чернігівській області.