Торфозаводи розблокували!

Смолинському та Ірванцівському торфозаводам розблокували рахунки! Профспілковий лідер Андрій Страхов підозрює, що блокування філій є результатом негласної змови між державним виконавцем, керівництвом «Чернігівторфу» та російського «Альфа банку».

На минулому тижні одразу після зустрічі з керівництвом ДВК, з боку виконавців було проведено колосальну і безпрецедентну роботу для розблокування рахунків торфозаводам. Однак, столичний офіс «Альфа банку» продовжував водити за носа та відверто знущатись як із ДВК, так і з директорів заводів. І тільки після того як торфовидобувники заявили про наміри заблокувати їхній офіс в Чернігові, рахунки заводам були розблоковані.

До речі, в російському «Альфабанку» рахунки філіям відкривав саме «Чернігівторф».

За словами Андрія Страхова, навіть за величезного бажання перейти в інші банки, без згоди «Чернігівторфу» у торфозаводів нічого не вийде. А зважаючи на існуюче протистояння між заводами та міністерськими призначенцями, це – нереально!

Цілком можливо, що маємо черговий доказ втручання в господарську діяльність стратегічних держпідприємств банківських структур, які пов’язані з північним сусідом.

З іменем Росії пов’язані й інші неробочі моменти. Справа в тому, що упродовж двох місяців директору «Смолинського торфозаводу» філії ДП «Чернігівторф» Валентині Огієнко надходять дзвінки із погрозами. Невідомі телефонують з російських номерів.

Нагадаємо, 9-го вересня 2020-го року державна виконавиця Новозаводського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Любов Шило прийняла рішення про блокування рахунків Ірванцівському та Смолинському торфозаводам. Як з’ясувалося пізніше, рішення було прийняте всупереч Закону України «Про виконавче провадження», адже чиновниця мала з’ясувати в автоматичній системі обліку стан справ навколо заводів.

Намагання іншого представника виконавчої служби скасувати попереднє «блокуюче» рішення виявилися марними.

«Альфабанк» у Чернігові не зміг (як з’ясувалося, не захотів) зняти арешт, не дивлячись на письмову вимогу державного виконавця про негайне зняття такої заборони.

Блокування рахунків торфозаводам повністю застопорило всю господарську діяльність підприємств. Наразі робота підприємств стабільна.