Економічна диверсія в розпал сезону

Економічна диверсія в розпал підготовки до опалювального сезону! Ірванцівському та Смолинському торфозаводам, які є філіями державного підприємства “Чернігівторф”, заблокували рахунки, повністю застопоривши всю господарську діяльність підприємств. Зробив це Новозаводський суд за заявою працівників ДП “Чернігівторф” – структури, яка заборгувала цим працівникам з/п і яка має окремий власний рахунок. У заяві працівники ДП “Чернігівторф” просять заблокувати рахунки філіям! Прізвище державного виконавця, який виніс постанову про арешт – головний державний виконавець Шило Любов Миколаївна. При чому, що саме керівництво виконавчої служби вперше чує про цю справу і дивується, яким чином оминули їх.
 
Виконуючий обов’язки директора ДП “Чернігівторф” Петро Слуценко не припиняє намірів ліквідувати філії – Ірванцівський та Смолинський торфозаводи. Як повідомив голова профспілки підприємства Андрій Страхов, міністерський ставленик примусив написати заяви працівників ДП “Чернігівторф”, в яких однією з вимог до суду є блокування рахунків торфозаводам. 
 
Так, за заявою працівників, Новозаводський районний суд Чернігова виніс рішення про закриття рахунків, а державний виконавець Любов Миколаївна Шило в обхід свого керівництва – постанову про арешт рахунків. 
У профспілці гірників відповідні рішення називають незаконними, адже йде процедура приватизації і будь-які рішення судів чи інших органів не повинні прийматись.
 
 
Що означає блокування рахунків підприємств?
 
  • По-перше, будь-які відносини з бюджетними організаціями не можливі. Це означає, що сільські дитячі садочки, школи, сільські ради, установи будуть закуповувати торфобрикет через посередників, а не безпосередньо на підприємствах;
 
  • По-друге, блокування рахунків – це фактична зупинка виробничої діяльності. Стануть заготівля сировини в полях, виробничі цехи, зупиняться трактори, бо не буде солярки, відріжуть електроенергію, бо не буде проплат;

 

  • По-третє, фірми, які працюють з ПДВ не зможуть працювати із заводами при заблокованих рахунках, тобто постійні крупні клієнти просто підуть шукати місця, де можна купити затребувану продукцію і де є стабільність.
 
За словами Андрія Страхова, це призведе до боргової ями, з якої торфозаводи можуть не вилізти. Сумний кількарічний досвід Ірванцівського торфозаводу, якому закрили рахунок призвів до заборгованості в 3,5 мільйони гривень. Вже завтра з цього приводу в Чернігівській обласній раді буде ініційовану відповідну нараду. 
 
Фактично злочинна бездіяльність обласної влади та навіть приховане потурання її окремих чиновників штовхають шахтарів до нових акцій протесту. Зупинка виробництва – це СТРАЙК з усіма подальшими наслідками.