«Почуйте нас»: мешканці Смолина звернулися до голови Чернігівської ОДА

Мешканці багатоквартирних будинків, які перебувають на балансі та утриманні «Смолинського торфозаводу» філії ДП «Чернігівторф», занепокоєні чутками про можливу приватизацію підприємства. Із проханням захистити їх та не допустити руйнації прибуткового підприємства люди письмово звернулися до голови Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка.

У багатоквартирних будинках, які свого часу збудував Смолинський торфозавод для своїх працівників, нині мешкають колишні шахтарі. Попри непросту економічну ситуацію підприємство безкоштовно обслуговує та доглядає за будинками, фактично виконуючи функцію житлово-експлуатаційної контори.

 «..На балансі заводу знаходиться наше селище, яке просто вимре, якщо підприємство закриють… У той час, коли в країні йде війна, керівництво ДП «Чернігівторф намагається знищити підприємство, яке сплачує податки та забезпечує роботою 60 мешканців нашого селища… Просимо Вас, як керівника області, не дати знищити наш … завод…» – йдеться у написаному від руки листі до голови Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка.

Під листом до представника Уряд в області поставили підписи 74 дорослі мешканці багатоквартирних будинків.  Його було направлено з повідомленням ще 31-го березня. До цього часу голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко так і не відповів людям.

Нагадаємо, трудові колективи філій Ірванцівського та Смолинського торфозаводів раніше зверталися з листом до голови Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка з проханням внести подання до ДК «Укрторф» запропонованої ними кандидатури очільника ДП «Чернігівторф». Обидва заводи провели збори колективів, на яких затвердили кандидатури місцевого кризового менеджера Валерія Марченка. До цього часу Андрій Прокопенко не провів жодної зустірічі ні з представниками трудових колетивів, ні з дирекцією держконцерну.