Торфозаводи Чернігівщини запропонували Прокопенку рішення

Трудові колективи філій Ірванцівського та Смолинського торфозаводів звернулися з листом до голови Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка з проханням внести подання до ДК «Укрторф» запропонованої ними кандидатури очільника ДП «Чернігівторф». Обидва заводи провели збори колективів, на яких затвердили кандидатури місцевого кризового менеджера Валерія Марченка.

«Директор концерну «Укрторф» запропонував трудовим колективам ДП «Чернігівторф» висунути кандидатуру від Чернігівської області на посаду директора ДП «Чернігівторф», – йдеться у зверненні до голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка. – У трудових колективів є така кандидатура, яка спроможна очолити ДП «Чернігівторф» і вивести підприємство із кризової ситуації. Це Марченко Валерій Леонідович. У нього є вже пропозиції від інвесторів, які готові вкласти інвестиції в підприємство. Просимо Вас зробити подання від імені адміністрації Чернігівської області на посаду директора ДП «Чернігівторф» та подати його до концерну «Укрторф» Озерчуку Андрію Миколайовичу».

До листа Прокопенку торфовидобувники Чернігівщини прикріпили протоколи зборів трудових колективів, а також резюме та біографію Валерія Марченка.

Валерій Марченко – чернігівський економіст із двома вищими освітами. Має досвід інвестиційної діяльності. 1994 – 2015 роки – Президент Інвестиційної компанії «Спаський Форум». Сфера діяльності компанії: операції з цінними паперами, підготовка бізнес проектів та пошук інвесторів.

Нагадаємо, колективи обох підприємств перебувають в стадії конфлікту з міністерськими призначенцями, який поставили керувати ДП «Чернігівторф» всупереч існуючому статуту держконцерну «Укрторф».

Попередні голови Чернігівської ОДА Валерій Куліч та Олександр Мисник двічі вносили аналогічні подання на директора ДК «Укрторф». Відповідні подання належать до компетенції голів обласних державних адміністрацій. Попри відписки міністерських чиновників про передачу ДП «Чернігівторф» Фонду державного майна, підприємство і досі перебуває на балансі профільного міністерства, яке може реалізовувати кадрову політику.

За інформацію профспілки ДП «Чернігівторф»