У розпал сезону торфозаводу знову заблокували рахунок

Смолинському торфозаводу заблокували рахунок. Підстава – борги ДП «Чернігівторф» перед Пенсійним фондом та фондом соціального страхування. На підприємстві обурені таким рішенням державних виконавців, адже рахунки заблокували у розпал сезону до того ж не за їхні борги.

Бондарев Ігор Валерійович – начальник відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівські області – саме за його поданням заблокували рахунок Смолинському торфозаводу. Підстава – 480 тисяч гривень боргів перед пенсійним фондом та соцстрахом.

«Ми не розуміємо з яких причин блокують рахунок заводу, коли борги накопичені ДП «Чернігівторф», – обурюється голова профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов. – Це свавілля виконавчої служби, адже, по тому ж Смолину висмоктали борги з пальця – якийсь мізер аж за 1995 рік!».

За словами голови профспілки, комітет готує звернення до правоохоронних органів щодо незаконного рішення начальника відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівські області Ігоря Бондарева, оскільки той не мав права блокувати рахунки заводів, бо ті офіційно проходять процедуру примирення, під час якої заборонено вчиняти будь-які дії щодо сторін.

Як повідомили на Смолинському торфозаводі, блокування рахунку підприємства може стати передумовою зупинки виробництва, адже будуть накопичуватись борги перед працівниками та за енергоносії.

Нагадаємо, менше року тому СБУ викрило на хабарі керівника  державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

За інформацією Смолинського торфозаводу філії ДП «Чернігівторф»

Фото: прес-служба СБУ