Ситуація критична: торфовидобувники зустрілись з головою ОДА

Директор «Смолинського торфозаводу» філії ДП «Чернігівторф» Валентина Огієнко та голова первинної профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов зустрілись з головою Чернігівської облдержадміністрації Олександром Мисником. Питання – загроза зупинки виробництва та зростання у зв’язку з цим заборгованості на підприємстві.

Днями останній робочий прес виробничого цеху «Смолинського торфозаводу» філії ДП «Чернігівторф» остаточно вийшов із ладу. Відтак, основне виробництво фактично зупинилося, а завод – на межі. Виною тому – недалекоглядна політика профільного міністерства, яке вже рік як обіцяє інвестувати кошти в оновлення виробничо-технічної бази, а натомість присилає «ефективних» менеджерів, далеких від галузі, для їх «правильного» освоєння.

Ситуація в торфовидобувній галузі Чернігівщини неабияк турбує керівництво області. Так, голова ОДА Олександр Мисник вже звертався з цього приводу до профільного міністра, а перед цим вносив на розгляд до міністерства узгоджену кандидатуру трудових колективів. Однак, до цього часу ситуація жодним чином не зрушила з місця.

Аби прискорити вирішення проблем торфовидобувників голова Чернігівської ОДА гарантував їм, що звернеться напряму до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Разом із тим, як стало відомо профспілковим лідерам, шостий апеляційний адміністративний суд в Києві поновив Міненерго строк на апеляційне оскарження рішення Чернігівського окружного адмінсуду, яким було визнано незаконним призначення на посаду в.о. директора ДП «Чернігівторф» Іллі Рокоче.

Такі спроби поновлення у профспілці ДП «Чернігівторф» та Всеукраїнській профспілці «Трудящі» порівнюють із черговими спробами рейдерства. Їхня мета – списання коштів через купівлю зношеної техніки та доведення до банкрутства торфозаводів.

За інформацією «Смолинського торфозаводу» філії ДП «Чернігівторф»