Військові підтримують законні вимоги страйкуючих шахтарів

Вимоги страйкуючих шахтарів зі Смолина підтримує не тільки Гончарівська громада, формація “С14”, ветерани зі Спілка ветеранів війни з росією, профспілки, але й військові.

Смолинський торфозавод – бюджетоутворююче підприємство Гончарівської громади, яке дає роботу 80 її мешканцям. Завод не тільки успішно гасить штучні борги псевдоінвесторів ТОВ “Терма Груп”, яких сюди три роки тому завели ті ж люди, що сьогодні заводять громадянина Рокоче і які мали на меті збанкрутувати підприємство, але й сплачує податки в громаду та утримує апарат ДП “Чернігівторф”. Так, за 9 місяців поточного року Смолинський торфозавод сплатив в бюджет Гончарівської ОТГ 300 тисяч гривень податків. Це лише невеличка частина айсбергу соціальної відповідальності торфозаводу. Адже брикетом із Смолина опалюється більшість соціальних і бюджетних закладів громади, в тому числі і частина військового містечка.

Ми, трудівники Смолинського торфозаводу, вимагаємо звільнення з посади директора ДК “Укрторф” зрадника і агента ФСБ Андрія Озерчука, який за 10 років свого керівництва знищив 13 із 20-ти торфозаводів країни, три з яких – на Чернігівщині. Ми заявляємо, що не допустимо втручання в роботу підприємства незаконно призначених керівників ДП “Чернігівторф” – в конкретному випадкові помічника одіозного нардепа із БПП Ірини Геращенко Іллю Рокоче. За роки незалежності держава не надала нашому підприємству жодної копійки допомоги, не надала жодного гвинтика на оновлення виробничо-технічної бази, не списала жодної копійчини штучно утворених боргів. Ми вимагаємо передати підприємство в комунальну власність громади! Ми, люди праці, в змозі зберегти стратегічне для Чернігівщини підприємство!