Ляшко: Ми не дамо закрити Смолинський торфобрикетний завод

Олег Ляшко заступився за Смолинський торфобрикетний завод на Чернігівщині, який опинився на межі закриття. Політик вже не вперше відстоює це підприємство разом із чернігівською командою Радикальної партії. Цього разу, пообіцяв Олег Ляшко, теж не дасть довести його до банкрутства.

«Під час візиту на мою рідну Чернігівщину до мене підійшли працівники Смолинського торфобрикетного заводу, який знову опинився на межі закриття. При цьому, це успішне підприємство, де працює більше сотні людей. Хтось хоче його прихватити, тому намагається збанкрутувати та залишити людей без роботи. Я вже не раз звертався до міністра енергетики Насалика із вимогою дати нормально працювати підприємству. Але він щоп’ятниці ходить до парламенту та вішає лапшу на вуха, що бореться за енергетичну незалежність України, але насправді те, що він розповідає – не відповідає дійсності», – наголосив Ляшко.

Також лідер РПЛ обурився, що поки українські шахтарі сидять без роботи, влада і надалі купує імпортне вугілля, в тому числі і російське.

«В результаті відсутності енергетичної політики держави в Україну завезли 16 мільйонів тон вугілля. Ми заплатили більше 3 мільярдів доларів за імпортне вугілля, а влада не може знайти гроші на добудову шахти на Волині, на інвестиційну програму Червоноградської шахти об’єднання «Львіввугілля» та інші важливі об’єкти вугільної промисловості. Внаслідок такої політики українські шахтарі залишаються без роботи і можливості годувати свої сім’ї, натомість влада сплачує мільярди доларів за імпортне вугілля та забезпечує робочими місцями іноземних шахтарів», – підкреслив народний депутат.

За словами Олега Ляшка, політика нинішньої влади в енергетичній галузі підриває національні інтереси України. Тому політик поставив ультиматум міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику.

«Замість того, щоб підтримувати Смолинський торфобрикетний завод та багато інших підприємств сонячної і вітряної енергетики, ви проводите політику, яка робить нас більш залежними від імпорту. Це загрожує національній безпеці України. Або ви вирішите ці проблеми і реально захищатимете людей, або ми вимагатимемо вашої відставки. Лічильник для вас включений!», – звернувся до Насалика Ляшко.