Диверсія чи халатність енергетичного монополіста?

Під парканом «Смолинського торфозаводу» філії ДП «Чернігівторф» черги з бажаючих придбати дешевий і якісний брикет. Як виявилося, цей вид продукції підприємства віднедавна став рідкістю. Виною тому постійні несправності на заводі. Попри поважний вік підприємства таких серйозних збоїв у виробництві ще не було. Виною тому – постійні перепади та стрибки напруги. Колектив заводу звинувачує енергетиків у халатності. А дехто навіть говорить про зумисну диверсію.

Херсон, Одеса, Запоріжжя і навіть Донбас – за смолинським торф’яним брикетом їдуть вантажівки з різних куточків України. Під стінами заводу чергують «КамАзи» «Згурівського цукрового заводу» з Київщини, вантажівки «Ризького хліба» з Чернігова і десятки приватних автівок з різних куточків Чернігівщини. Одначе можливість взяти брикет у достатній кількості випадає не кожному.

На заводі – диверсія! Принаймні такі підозри склалися у керівництва державного підприємства. Ось вже понад два місяці обладнання виробничого цеху постійно виходить з ладу. Виною тому періодичні перепади електроенергії.