У Смолині відбулося засідання правління концерну «Укрторф»

У Смолині підбили підсумки заготівлі торфу за 2017 рік. Засідання правління державного концерну «Укрторф» символічно провели на Смолинському торфобрикетному заводі, який ще нещодавно був на межі знищення і ще нещодавно скаржився на це Президенту. Сьогодні це підприємство працює на повну потужність і виробляє більше ста тонн торфобрикету на добу. Чернігівщина є однією із тих областей, в яких торфовидобувна галузь може стати вельми прибутковою, зазначив генеральний директор державного концерну «Укрторф» Андрій Озенчук.

У Смолині на торфобрикетному заводі зібрались директори підприємств із видобутку торфу з усієї країни. Тут провели засідання правління державного концерну «Укрторф», де підбили підсумки заготівлі торфу за 2017 рік. За словами генерального директора ДК «Укрторф» Андрія Озенчука, не дивлячись на те, що останні роки галузь руйнувалась, сьогодні вона може працювати прибутково.

Наразі всі рекорди по заготівлі торфу в Україні б’є Рівненська область. Тут виробляють більше 90 тисяч брикетів. Смолинський торфобрикетний завод наразі є одними із потужних торфовидобувних підприємств на Чернігівщині. Після рейдерського захвату Смолинське підприємство налагодило роботу і наразі працює на повну потужність, каже директор Смолинського торфобрикетного заводу Валентина Огієнко.

Після тих подій, каже Валентина Огієнко, на підприємстві працювало 40 чоловік. Сьогодні робочі місця тут мають 90 робітників. Проте завод намагається залучити до роботи ще більше. Також працюють тут над вирішенням проблеми із закупівлею нового устаткування. Як би там не було, а підприємство продовжує свою роботу вже протягом 30-ти років.
Микола Мойсієнко тут працює від самого початку. Таких працівників, як він, що працюють мало не з першого дня роботи заводу, на підприємстві залишилось тільки троє. Чоловік каже, іншої роботи й шукати годі. За все життя було чимало пропозицій щодо роботи, та покинути улюблену роботу він не зміг.

З нагоди 30-ї річниці з дня випуску першого брикету на Смолинському торфобрикетному заводі кращих працівників підприємства нагородили почесними грамотами державного концерну «Укрторф».